Der is wer fleis / Er is weer vlees

Vanaf vandaag hebben we weer vlees. Er is wel iets verandert. De slager die onze koeien altijd slachtte (Slachthuis Zuidbroek) is ermee gestopt. We moesten dus op zoek naar een andere slager en die hebben we gevonden in Slagerij Biesma uit Opeinde.

De koeien worden geslacht in het slachthuis in Surhuisterveen en door Biesma verder uitgebeend, gewogen en op schaaltjes gedaan en ingevroren.

U zult zien dat we niet meer een bio-logo op het etiket hebben staan. Dat komt omdat de slager niet bio-gecertificeerd is. Een product met bio-keurmerk is van bodem tot winkelschap gecertificeerd en gecontroleerd en daar valt nu de slager tussen uit.

Een en ander neemt niet weg dat de koe op dezelfde manier is geslacht en uitgebeend als voorheen. De hamburgers, de worstjes en de rollades zijn nog steeds gekruid met biologische kruiden En de koe komt nog steeds van ons biologisch bedrijf. Het vlees is dus niet anders dan voorheen.

Mocht u vlees willen komen halen, dan is het handig om van tevoren even te bellen zodat u weet dat er iemand thuis is voor de verkoop.

++++

Fan hjoed ôf ha we wer fleis. Der is wol wat feroare. De slachter dy't ús kij altyd slachte (Slachthuis Zuidbroek) is dermei ophâlden. We moasten dus op syk nei in oare slachter en dy ha we fûn yn Slagerij Biesma fan De Pein. De kij wurde slachte yn it slachthûs yn Surhústerfean en troch Biesma fierder útbonke, woegen en op skaaltsjes dien en ynferzen.

Jo sille sjen dat wy net mear in bio-logo op it etiket stean hawwe. Dat komt omdat de slachter net bio-sertifisearre is. In produkt mei bio-keurmerk is fan boaiem oant winkelskip sertifisearre en kontrolearre en dêr falt no de slachter tusken út.

Ien en oar nimt net wei dat de ko op deselde wize slachte en útbonke is as foarhinne. De hamburgers, de woarstjes en de rollades binne noch altyd krûd mei biologyske krûden En de ko komt noch altyd fan ús biologysk bedriuw. It fleis is dus net oars as foarhinne.

Mochten jo fleis helje wolle, dan is it handich om fan tefoaren efkes te beljen sadat jo witte dat der ien thús is foar de ferkeap.