Geen nieuws is goed nieuws!

Geen nieuws is goed nieuws! Al een tijd geen berichten meer op de site. Blijkbaar was er niet zoveel te melden. Toch wel eigenlijk, maar het kwam er gewoonweg even niet van. Binnenkort een paar foto's van het schonen van de sloten, van de koeien in wei en misschien nog wel meer. Vanaf woensdag staan de koeien helemaal binnen. Er lopen nu alleen nog een groepje koeien buiten die binnenkort moeten afkalven.

Die gaan morgen naar binnen. Drie oudere kalveren kunnen nog een tijdje in de wei blijven (grote wei die niet heel nat is). De pinken weiden een aantal percelen gelijktertijd. Zo vertrappen ze het minste. Op dit moment lopen 17 pinken op 12 ha. Binnenkort krijgen ze er nog een paar percelen bij.

Een prachtige zomer met een hele mooi herfst. Omdat de koeien zo lang buiten hebben kunnen lopen, heb ik deze winter minder voer nodig. En dat is gunstig. Vorig jaar was er te weinig voer en had in niet een grote buffer. Wellicht dat ik dit jaar waar een behoorlijk buffer wintervoer kan vormen.... Binnenkort meer.